П`ятниця, 10.05.2024, 04:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 11 » "Білоцерківщина - мій отчий край!" До 90-річчя утворення Білоцерківського району.
13:42
"Білоцерківщина - мій отчий край!" До 90-річчя утворення Білоцерківського району.

             У рамках відзначення  90 - річчя від дня заснування Білоцерківського району в Потіївській  сільській бібліотеці  для юних читачів відбулася історико - краєзнавча година "Білоцерківщина – мій отчий край ". Читачі ознайомилися з попереджувальною довідкою «Історичні грані розвитку Білоцерківського району», бібліотекар зробила історико-краєзнавчий огляд літератури, що є в бібліотеці . Учасники клубу за інтересами «Берегиня» декламували А.Кульчицького «Пісні –гімни сіл Білоцерківщини».

       

      До святкування ювілейної дати долучився Будинок культури. В теплому та щирому спілкуванні пройшов святковий концерт приурочений  90 річниці утворення району та Міжнародного жіночого дня 8 Березня. Односельців привітала сільський голова Бурлака О.А., вона вручила  найвищу державну нагороду «Мати героїня» Мушинській Л.І., керівники: «АгроПотіївка Бурлака В.В., «ТОВ Томиловка» Вахній С.П., «Агропромтехсервіс» Бобраніцький А.Ф. вручили подарунки жінкам працівникам підприємств. 

      

       Зал прикрашала виставка народних умільців села «Рясноцвіт ук­раїнських оберегів». В центрі розташовано карту Білоцерківського району і вишитий портрет світоча української нації Та­раса Шевченка, обрамлений дивної краси рушни­ком.  Під портретом на столі - книги Тараса Шевченка та видання про нього, репродукції Шевченкових акварелей. Адже Т.Г.Шевченко неодноразово відвідував Білоцерківський край. Присутні вшанували пам'ять письменника, перейнялися почуттям  шани до Великого Кобзаря та гордостю за те, що ми є українцями.

     

  Приємно вразили глядачів несподівані ракурси пейзажів села  на  фотовиставці Калетінської М.М. «Потіївські краєвиди». Бібліотекар розповіла про етапи розвитку району, с. Потіївки та про  їх внесок  в загальний розвиток Білоцерківщини. 

    Ніжністю і радістю наповнилися серця мам і бабусь від привітань  школярів, художніх колективів «Росичі» і «Перевесло». Представники сильної статі учасники художньої самодіяльності привітали присутніх жінок із святом, вручивши їм символ юної  весни тюльпани та  вербові котики.

   

Переглядів: 953 | Додав: Sokol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту