Вівторок, 14.05.2024, 13:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 9 » Тиждень дитячої книги:"Книга-чудо із чудес, і хто читає, той перемагає",
11:42
Тиждень дитячої книги:"Книга-чудо із чудес, і хто читає, той перемагає",
 
Традиційно в березні, під час весняних шкільних канікул, кожного року бібліотека організовує:"Тиждень дитячої книги". У цей період у бібліотеці проходять масові заходи,зокрема: турніри кмітливих, конкурси, ігри, вікторини, години доброти, огляди літератури. Перший день - це урочисте відкриття "Із мудрими дружи книжками, їхню цінність пізнаєш ти з роками"
 
 
          
 
Велику увагу приділяємо ми популяризації книги. Адже, книга-чудовий дивовижний витвір людського розуму. Вона стала для кожного із нас такою ж необхідною, як земля, як чисте небо над головою, як хліб. Навіть важко уявити, як би розвивалася людина, коли б не було винайдено книгу.   Бібліографічна регата "Компас у книжковому морі" покликала присутні у подорож по каталогах та картотеках. Маленькі читачі навчалися знаходити книги через каталог, а відвідувачі інтернет-центру познайомилися з сайтами художньої та дитячої літератури.
 
 

          
 
Герої наших улюблених книжок завжди поруч із нами. Вони дуже різні: розумні, хоробрі, витривалі, чесні, хитрі,енергійні... І вже від наших уподобань і смаку залежить, хто нам дорожчий, на кого хотілося б бути схожим, із ким цікаво, а з ким можна і посперечатись. Третій день тижня - це день Казки "Бібліотека - це світ в якому живе казка". Цей день розпочався як перша сторінка чарівної дитячої книги «В казковій країні, в тридесятому царстві…» - саме так розпочалося феєричне театралізоване шоу за участю казкових героїв «В пошуках Королеви Казки». Запрошених чекали цікаві випробування на знання :казкових країн, та їх підданих, королівського етикету і кулінарних секретів. Так, було знайдено найрозумнішу, найчарівнішу і найерудованішу учасницю, гідну носити звання Королеви Казки. Робота бібліотеки була зкоорденована з шкільною бібліотекою.

 
          
 
Завершився тиждень  святом гумору "Добрий сміх не б`є, не мучить, він на світі жити учить".    День сміху - звідки саме родом це свято - з Франції, Англії, Мексики або Швеції - таємниця, яка, на жаль, покрита мороком. Одну з впливових версій про виникнення свята сміху пов'язують з тим, що спочатку 1 квітня святкувалося в багатьох країнах як день весняного рівнодення і час Пасхи. Святкування з нагоди весняного нового року завжди супроводжу-валися жартами,  і веселими витівками. Традиція свята живе і тепер: причиною стала сама природа, тому що весняні примхи погоди люди намагалися задоб-рити жартами і розіграшами.На свято завітали гості Президент українського фонду культури, лауреат кількох премій А.І.Кульчицький, члени національної спілки письменників лауреати багатьох конкурсів і фестивалів гумористи В.Дідківський та В.Євтушенко. Гості виконували власні твори, презентували свої книги.
    Учасники художньої самодіяльності читали вірші, гуморески, співали пісні, танцювали, розігрували інсценівки, розгадували вікторину. 
 

          

          
 
Тиждень дитячої книги це - справді свято, свято дітей-читачів, батьків, бібліотекарів, письменників, видавців і всіх шанувальників дитячої книги. А це означає, що книгу люблять, і вона потрібна. Як сьогодні потрібна і  бібліотека - храм книги, де діти прилучаються до народних джерел, черпають з них мудрість та добро, набираються знань та вчаться любити і шанувати свою Батьківщину.
Так буде завжди. Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову вчать людей бути добрими, чуйними, справедливими. Наша мета, прищеплювати дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати узагальнювати, робити висновки з прочитаного, виховувати любов і повагу до книг.
 Скільки зірок в небесах,
Скільки квіточок в лісах,
 Скільки крапельок в Дніпрі,-
 Стільки й книг є на землі.
Переглядів: 674 | Додав: recci | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту