Неділя, 12.05.2024, 19:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 7 » Тиждень дитячого читання . «З книгою жити — з добром дружити»
10:45
Тиждень дитячого читання . «З книгою жити — з добром дружити»

 Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято залишається найпопулярнішим під час шкільних весняних канікул, яке пов’язане з книгою. Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від  малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних «живих» класиків дитячої літератури.

 Наша книгозбірня  вже традиційно запроcила  юних читачів на свято відкриття тижня .  «З книгою жити — з добром дружити» в перший день шкільних канікул. Тиждень  розпочався театралізованим святом «Ми мріємо, щоб книга в пошані була, хай книги читає завжди дітвора ! », на яке завітали персонажі улюблених дитячих казок – Незнайко та Буратіно, Баба Яга та Попелюшка, Книга та Магістр книжкових справ. Героїня «Книга» привітала всіх зі святом, а бібліотекар розказала присутнім про значення книги та читання в житті людини. Кожен із казкових героїв представляв себе, а діти відгадували, із якої він казки.

 

  

25.03 для учнів 7-8кл була проведена інтернет- панорама «Екскурсія сайтом обласної бібліотеки для дітей»

26.03 для юних читачів  відбулася інформіна «Нові книги України» Для огляду літератури було відібрано твори найпопулярніших сучасних українських письменників, таких як: Ірен Роздобудько, Ліни Костенко, Марини та Сергія Дяченків, Марії Матіос, Нати Ігнатової та багатьох інших. Присутні із цікавістю слухали короткі розповіді про нові книги, про сучасність і сучасників, про мозаїку життя українського суспільства . Багато із оглядових книг було взято читачами бібліотеки.

27.03 Літературно-мистецька година «Ми малюємо слово Кобзаря»

З нагоди 200-річчя вшанування Великого Кобзаря  бібліотека провела літературно-мистецьку годину «Ми малюємо слово Кобзаря». Цей захід виявив  у талановитих читачів неабияку цікавість. Під час розповіді бібліотекаря, спілкування один з одним, слухаючи та роздивляючись твори Шевченка, діти з’ясували, що вірші поета можна не тільки читати і слухати, а й малювати: як сказали юні художники: «Коли читаєш, то зразу й все уявляєш». Діти уважно передивились всі матеріали, літературу представлену на книжковій виставці про життя  та творчість Кобзаря, і взялися до роботи. По-дитячому, але з вигадкою вони робили ескізи до своїх малюнків, які завершили вже вдома.

І майже кожен з дітей залишав бібліотеку, тримаючи в руках книжечки з поезією Великого Кобзаря.

28.03  Відбулася виставка дитячих малюнків «У вінок шани Кобзареві», а потім учасники взяли участь у  мультимедійній мандрівці «Тарасів дух художника»  та виставка дитячих поробок «Краса твоїми руками»

 

    

 

                                                                              

29.03  успішно пройшов день казкових героїв:

1.Огляд книжкової виставки «Казка + пригода = читаю з насолодою ». Гості свята, учні 1 – 4 класів разом з героями казок відгадували літературні загадки, кросворди, складали символічну книгу « Казкові рекорди », інсценували українські народні казки .

     На закриття тижня дитячої книги було проведено свято "Книги читати- усе знати",в якому прийняли участь читачі - учні 1-7 класів.На цьому святі було проведено літературні вікторини, конкурси, літературна гра"Розумники і розумниці" на знання літературних казок, загадки і прислівя про книги. Учасникам свята дуже сподобалась сценка про книгу і правила поводження з нею. А на закінчення свята активні учасники одержали подарунки.

 Протягом тижня юні користувачі отримали багато корисної інформації, здійснили своєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих та корисних книжок.

                Ти можеш із другом своїм посваритись,

                І навіть образившись тиждень мовчать,

               А книжка не сердиться, книжка не злиться,

               Вона лиш добра тебе буде навчать.

   

 

   

 

 

Переглядів: 2197 | Додав: Sokol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту