Вівторок, 14.05.2024, 22:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 14 » день родини “Ми творці життя – батьки і діти, невмирущий, мужній родовід”
10:37
день родини “Ми творці життя – батьки і діти, невмирущий, мужній родовід”

«Рід», а від нього – «Родина»! «Родина», а від неї «народ»! А «народ» – це, безперечно, Україна і всі ми – її діти. Старі, молоді, зовсім юні й ті, хто тільки спинається на ноги – всі. І коли ми говоримо: «Мій рід, моя родина», – то у кожного в душі народжується щось таке тепле, ніжне, таке рідне і близьке. Це – рідна домівка: просторий двір, квітучий сад, криниця з чистою джерельною водою. Це – тихі пісенні вечори і сонячні росяні ранки. Це – вишиванки, це – казки і легенди, мудре народне слово. З усього цього зіткане наше життя, ми – галузка, гілочка великого родового дерева.

“Ми творці життя – батьки і діти, невмирущий, мужній родовід” – саме під такою назвою у Потіївській сільській бібліотеці 8 червня пройшло літературно-музичне свято, присвячене року української родини. На захід завітали почесні гості, а це представники творчих родин. У дружній і теплій атмосфері мами  розповідали про свою родину та родинні цінності. Ділилися традиціями сім'ї, родини, а також йшла мова про національні традиції краю. Діти читали свої власні вірші.

  

           Юні учасники заходу вразили присутніх багатогранними талантами. Коркішко Юлія завоював симпатії жіноцтва, прочитавши вірш «Моя бабуся»». Про чудові українські традиції, етнічне багатство нашого народу нагадав виступ  Ані Саражинськоїї, яка розповіла вірш про вишиванку. Саме у світі мистецтва найменші учасники Свята сім`ї знайшли потрібні слова та мотиви для того, щоби виразити безмежну любов та вдячність найдорожчим людям – своїм рідним.

  

        Учасникам  конкурсів була надана можливість продемонструвати себе в знанні казок, приказок та прислів’їв. Особливо розвеселив присутніх конкурс «Кольорові кульки» у кульках були заховані записки з завданнями  -  учасники мали  показати пантоміму на літературного героя, якого повинні були вгадати глядачі.  З великим етузіазмом усі приймали участь у спортивних змаганнях.

      

 Захід мав виховний характер, який зближує відносини між батьками, дітьми, сім'ями і цілими родинами.   Свято, як і годиться, не обійшлося без подарунків. Нагороди отримали номінації:

- найталановитіша  родина Коркішків ,

- найоригінальніша родина Олійник ,

- найспортивніша родина  Потапчук ,

- найінтелектуальніша родина  Ничипоренків .

Наше свято зафільмувала і сфотографувала мама родини Калетінських.

 

Переглядів: 608 | Додав: Sokol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту