Субота, 04.05.2024, 07:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 3 » Тиждень дитячого читання «Сузір’я вічного й святого – дитяча книга на землі»
16:13
Тиждень дитячого читання «Сузір’я вічного й святого – дитяча книга на землі»

Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.

Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.

Вже традиційно у березні у нашій бібліотеці Тиждень дитячого читання розпочався святом книги «Сузір’я вічного й святого – дитяча книга на землі».На свято завітали школярі, які підготували розповідь про славні традиції проведення Тижня,а також прочитали цікаві факти,вірші, та вислови про книгу, переглянули відеопрезентацію «Як створюються книги».

Другий день тижня був присвячений періодиці. Так для найменших читачів відбулася інформаційна година «Газети і журнали поруч із нами».

                                                 

Діти познайомилися з дитячими журналами, що є в бібліотеці- читали оповідання , вірші та розповіді , виготовляли іграшки саморобки.

Третій день «Пошуковий» в цей день бібліотекар підготувала для читачів подорож дитячими енциклопедіями «Знання та таємниці на книжкових полицях. Діти вчилися користуватися енциклопедіями , знаходити потрібну інформацію. Знайомство відбувалося у ігровій формі: учасники поділилися на дві команди і змагалися у пошуку відповіді на задане питання.

Четвертий день «Казкови».

В цей день відбувся казковий КВК «Країна книжкова-країна казкова».

Першим завданням було приготувати казкові привітання ;

Друге - поставити інсценівку за казкою;

Не менш цікавою, кумедною та захоплюючою була гра, коли діти відгадували казку за ключовими предметами,що нагадували її назву (Напр. рукавиця – «Рукавичка», пучок соломи – «Солом'яний бичок» і т.д.).Також, діти мали нагоду проявити свої знання зігравши у «Казкове ерудит-лото».

На завершення відбувся конкурс малюнка «Розмалюю я героя»

                                               

Всі учасники отримали цікаві подарунки.

Пятий день «Святковий».
В цей день всі учасники отримали почесні грамоти, цінні подарунки, ласували солодощами та чаєм.

Весело й грайливо закінчилося свято, але не закінчується зустріч з книгою.

                            

 

                            

 

Всі наші юні читачі були не пасивними відвідувачами свята, а отримали можливість активного спілкування з друзями та книгами. Найактивніші школярі рекламували свої улюблені книги, навчалися виготовляти паперові квіти, працювати у техніці деку паж та квілінг, привертали до книг своїх ровесників.

Переглядів: 368 | Додав: Sokol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту