Субота, 11.05.2024, 11:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 29 » Тиждень дитячого читання "Від читаючої дитини до читаючої країни"
15:06
Тиждень дитячого читання "Від читаючої дитини до читаючої країни"

 

 
Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.
 
 Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції. Започаткована дана акція у 1943 році письменником Л. Кассилем під назвою «Книжкові іменини». Тільки книжки святкують іменини не один раз на рік, а цілий тиждень, і це відбувається щороку в кінці березня.
 
 
      
 
 
Розпочався тиждень урочистим відкриттям –Флешмобом від девізом "Завітай до бібліотеки. Читати - це модно і пристижно".
Книга… Для одних – це скарб неоціненний, для інших - річ, як і тисячі речей в повсякденному світі, для третіх - данина. Шана і любов до книги починається з колиски, іде від батька і матері. Сила книжки безмежна, без неї людина сліпа. Скільки написано чудових книжок, які допомагають учням вивчати шкільні науки, розповідають про героїв сучасного і минулого, про цікаві подорожі та відкриття.ююСаме книзі сьогодні було присвячено наше свято. Бібліотекиар влаштувала незабутню подорож в книжковий дивосвіт. Цікаво та змістовно ознайомили дітлахів із видатними творами світової літератури, які понад двох століть захоплюють юних читачів своїми шедеврами, і незважаючи на час залишаються улюбленими книгами для дітей. 
 
                                                                                                                                     
Готуючись до відкриття тижня читачі підготували бібліотечного календаря з рекламою улюбленої книгозбірнПід час флешмобу вони вручали їх перехожим, подарували в кожний магазин та сільську раду,   запропонували прихожанам Святопокровського храму , де проходило Соборування.
 
     
 
 
З метою популяризації періодичних видань для користувачів бібліотеки було влаштовано Виставку -огляд "Про все цікаве на планеті  читай в журналі та газеті". Присутні ознайомились з журналами, що передплачує бібліотека, які дають змогу задовільнити  запити сучасних читачів, з якими можна провести цікаво дозвілля. Далі в ігровій формі користувачі дізнавались про рубрики журналів, рік видання, тиражі видання. Присутні поділились враженнями, які журнали їм найцікавіші, з яких можна почерпнути багато корисної інформації.
 
                                                                                                                
 Для читачів  бібліотеки проведено годину поезії «Поезія – гармонія у слові». Бібліотекар ознайомила дітей з поезією Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, творами львівської письменниці Валентини Лотоцької, прабатьки якої родом з Потіївки. Читачі пройнялись поетичним словом класиків та сучасниці. Прозвучали вірші про рідний край, малу Батьківщину, дорогі серцю місця, що надихають на створення неповторних поетичних образів.
 
Шановні читачі,  на протязі Тижня в бібліотеці на вас чекають дивовижні мандрівки, знайомства з неосяжним всесвітом цікавих книг! Завітайте до нашої бібліотеки – і ви опинитесь в Країні мудрих книг. Де за допомогою добрих чарівників – письменників, бібліотекаря познайомитесь з героями книжок! Не забудьте при цьому взяти в мандри любов до книги, кмітливість, гумор і добру посмішку.
Переглядів: 459 | Додав: Sokol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту