Субота, 11.05.2024, 12:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 10 » Вечір слави «Відлетіли літа, помінялись епохи, але пам’ять нетлінна про героїв війни» .
19:34
Вечір слави «Відлетіли літа, помінялись епохи, але пам’ять нетлінна про героїв війни» .

          Все далі від нас події Другої світової війни, зменшується кількість її учасників. Але залишилися книги. Книги-свідки, книги-супутники, книги-пам'ятники тієї героїчної епохи, адже одну з найбільших трагедій — Другу світову війну — не зміг замовчати жоден письменник, особливо ті, хто був на фронті, чиє дитинство обпалила війна. У бібліотеці було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «В книжковій пам’яті – миттєвості війни»,де також представлена тека «Герої не вмирають» з інформаційними сучасними матеріалами.

       В селі стало уже традицією, персонально вітати ветеранів війни. Кожному з них вручили квіти і подарунки зроблені руками членів клубу "Берегиня". Сільський голова вручила матеріальну допомогу надану підприємствами села.

           Бібліотека разом з будинком культури підготувала і провела вечір слави «Відлетіли літа, помінялись епохи, але пам’ять нетлінна про героїв війни» . З вітальними словами до ветеранів та присутніх звернулися сільський голова Бурлака Ольга Андріївна, протоієрей Свято-Покровської церкви отець Кречківський Іван Іванович, та голова ветеранської організації села Микитюк Володимир Адамович.

                     

Ведучі розповіли про страшні сліди війни, про подвиги наших дідів та батьків, про те, якою тяжкою ціною дісталася нам перемога.З уст членів клубу «Берегиня», линули зворушливі поетичні рядки про трагедію і подвиг народу в боротьбі з ненависним ворогом. З «Книги Пам’яті України 1941-1945» років прочитали прізвища всіх односельчан, які загинули в роки війни. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто не повернувся з поля бою. Поіменно згадали і новітніх героїв України, які на сході нашої держави захищають рідну землю, а їх у нас вісім, серед них Коваленко Марія Василівна яка була волонтером і загинула у 2016 році.

                                     

Учасники ансамблю «Перевесло» та «Росичі» виконували патріотичні пісні про Україну, Перемогу.На заході були присутні вчителі , учні школи, працівники сільської ради, громада села. В пам'ять про героїв-земляків до обеліска було покладено квіти.

                                                                 

Переглядів: 423 | Додав: Sokol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту