Неділя, 12.05.2024, 13:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Потіївська сільська бібліотека

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Січень » 1 » Зима крокує - свята дарує
17:10
Зима крокує - свята дарує

Від Андрія Первозваного до Масляної, від першого морозного скрипіння під поступом Святого Миколая до прощання з зимою та смакування запашними млинцями.

Заклади культури та освіти нашого села почали цикл зимових свят  Андріївськими вечорницями. .  Юнаки та дівчата відтворили старовинний звичай вечорниць: дівочі ворожіння, кусання калити, змагання та ін.

                                                 

Діти прийняли активну участь у конкурсі дитячої творчості «Скарби рідного краю». Чудовим завершенням вечора був проведений конкурс на найсмачнішу та найвдалішу калиту «Андріївський калач».

                                             

Надалі естафету прийняв Святий Миколай.

Читачі бібліотеки, учасники художньої самодіяльності прийняли участь у конкурсі дитячої творчості «Дарує світло нам з небес Святий Миколай». Переможці отримали миколайчики. А   депутат районної ради, сільський голова і настоятель Свято Покровського Храму с.Потіївка подарували дітям дитячого садочка та учням 1-4 класів подарунки та солодощі.

                                              

             Від людей старшого покоління ми часто чуємо, що за часів їхньої молодості все було інакше, і звичаї були інші, і кохання міцніше,  і пісні зрозуміліші, і музика приємніша. Чудовим новорічним подарунком для середнього покоління жителів села став Новорічний вогник «Диско 80-х». Святково прикрашена зала, смачний стіл, карнавальні костюми, а особливо музичний супровід, виключно композиціями 80-х років минулого століття, дозволили учасникам та гостям свята поринути в часи своєї молодості. Активні ігри та конкурси запалили іскру азарту і  ноги самі понесли їх в ритмі ламбади, лєтки-єнки, диско, джазу та інших мелодій, що колись так збуджували кров. Результат - задоволені помолоділі обличчя гостей.

                                                                    

                                                              





Переглядів: 758 | Додав: recci | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Білоцерківська центральна районна бібліотека  
0
Прийміть і від нас поздоровлення з новорічними святами. Бажаємо, щоб вогник вашої активності горів ще багато і багато років

1 recci  
0
Дякуємо за Новорічні вітання. Дуже приємно, що ви пам'ятаєте народні традиції і передаєте ці знання дітям.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту